In de kijker

OnderzoekOnderzoek

FaBeR - Onderzoek > Revalidatiewetenschappen > Neuromotorische, Pediatrische en Pelvische Revalidatie

Afdeling Neuromotorische, Pediatrische en Pelvische Revalidatie

Verantwoordelijke: Prof. A. Nieuwboer

De afdeling ‘Neuromotorische, Pediatrische en Pelvische revalidatie’ verstrekt onderwijs en verricht onderzoek in het domein van de neuromotorische revalidatie bij volwassenen en kinderen en in het domein van de pelvische reëducatie.

  • In het domein van de neuromotorische revalidatie bij volwassenen lopen verschillende studies die zich richten tot twee belangrijke neurologische aandoeningen, zijnde de ziekte van Parkinson en het cerebrovasculair accident.
  • In het domein van de pediatrische revalidatie richt de voornaamste onderzoekslijn zich tot kinderen met cerebral palsy. Daarnaast wordt onderzoek verricht naar de normale en afwijkende motoriek bij peuters en kleuters en naar de motorische imitatieproblemen van peuters en kleuters met autismespectrum stoornissen.
  • In het domein van de pelvische reëducatie wordt onderzoek verricht naar zindelijkheid overdag en 's nachts, urine-incontinentie, urgency, frequency en nocturia en seksuele disfuncties. Deze onderzoeken richten zich op kinderen, vrouwen, mannen en ouderlingen. 

Wij nodigen u graag uit om kennis te maken met de activiteiten van onze onderzoekseenheid.