U bent hier: Home / Over ons

Faculteit Bewegings- en Revalidatiewetenschappen

Welkomstwoord door de decaan

Welkom aan de Faculteit Bewegings- en Revalidatiewetenschappen (FaBeR) van de KU Leuven.

FaBeR is een jonge faculteit, verankerd in een universiteit met een eeuwenoude traditie op vlak van kwaliteitsvol onderzoek en onderwijs.

Bewegen is inherent aan het ‘mens’-zijn en dat levert een boeiend onderzoeksdomein op. Het onderzoek naar de beweging van gezonde personen en naar beweging als middel tot revalidatie heeft zich de laatste decennia sterk ontwikkeld. Dit blijkt uit  de grote diversiteit aan studie-oriënteringen en specialisaties die hier binnen de bewegingswetenschappen, de revalidatiewetenschappen & kinesitherapie worden aangeboden. Hiermee komen we tegemoet aan de maatschappelijke vraag naar wetenschappelijk gevormde professionelen binnen  kinesitherapie, lichamelijke opvoeding, sport en prestatie, bewegen en gezondheid.

Onze faculteit straalt dynamiek uit!  Energieke mensen met interesse in bewegingsgericht onderzoek en onderwijs, bouwen er samen aan een interactie tussen wetenschappelijke kwaliteit, maatschappelijke relevantie, goed ondersteund onderwijs en internationale gerichtheid. Dat alles maakt FaBeR zo aantrekkelijk.

De faculteit (FaBeR) vormt een eigen campus in het park van Arenberg, een groene long op een boogscheut van het stadscentrum van Leuven. De campus dient tegelijk als universitair sportcentrum.  Het is een inspirerende trefplaats voor studenten, onderzoekers, professoren, sportbeoefenaars, patiënten en allen met een wetenschappelijke interesse voor fysieke activiteit.  Van harte welkom ook aan de vele oud-studenten die mooie herinneringen koesteren  aan hun studententijd  en voor bijscholingen steeds de weg terug vinden naar het ‘sportkot’, de benaming waarmee de faculteit in de volksmond gekend is.


Ik hoop dat je ook op deze website de weg vindt naar de informatie die je zoekt, contacteer ons gerust op info.faber@kuleuven.be voor bijkomende info.

Christophe Delecluse

Decaan FaBeR

 

Lees hier meer over de historiek van onze Faculteit.